Plommonkompott med vanilj och kanel

Serverar: 4 portioner

Lyxa till det med en enkel dessert med få ingredienser.

Ingredienser

  • 600 g plommon
  • 250 g socker
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 kanelstång
  • 1 bourbon vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljpulver
  • Servering
  • Mjölk eller vaniljglass
  • Mandelbiskvier
  • Instruktioner

    1. Skölj, dela och kärna ur plommonen. Skär dem i klyftor. Snitta vaniljstången, så att märgen kommer fram.
    2. Lägg ner plommon i en kastrull, tillsätt socker och blanda väl. Koka sedan plommon, socker, kanel och vaniljstång på svag värme.
    3. Känn med en sticka. När plommonen mjuknat mjuknat, tar du kastrullen från plattan. Smaka av, tillsätt eventuellt mer socker eller lite citronsaft för mer syra. Låt svalna.
    4. Servera i skålar med iskall mjölk, eller med lite vaniljglass toppad med smulade mandelbiskvier.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben