Plommonmuffins

Serverar: 14-16 portioner

Plommon och kardemumma är en mycket god smakkombination som användes mycket förr. De här lättbakade muffinsen smakar förträffligt till en kopp te.

Ingredienser

  • 150 g rumstempererat smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 6 dl extra fint vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 8 plommon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda ner äggen, ett i taget, under kraftig vispning. Rör försiktigt ner gräddfil.
    2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i sockersmeten. Fyll en muffinsform till ca 2/3 med smet.
    3. Kärna ur och dela varje plommon i fyra delar. Tryck ner två plommonbitar i varje muffins. För över de fyllda formarna till en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben