Serverar: 14-16 portioner
Plommon och kardemumma är en mycket god smakkombination som användes mycket förr. De här lättbakade muffinsen smakar förträffligt till en kopp te.
Ingredienser
150 g rumstempererat smör
2½ dl strösocker
2 ägg
2 dl gräddfil
6 dl extra fint vetemjöl
½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
8 plommon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och poröst. Blanda ner äggen, ett i taget, under kraftig vispning. Rör försiktigt ner gräddfil.
- Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och kardemumma i en separat bunke. Vänd ner de torra ingredienserna i sockersmeten. Fyll en muffinsform till ca 2/3 med smet.
- Kärna ur och dela varje plommon i fyra delar. Tryck ner två plommonbitar i varje muffins. För över de fyllda formarna till en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)