Choklad- och plommonmuffins

Istället för smör används plommonpuré. Plommonen ger också sötma utan att extra socker behöver tillsättas. Naturligt söta muffins utan mycket socker!

Ingredienser

  • 250 g urkärnade plommon
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 tsk vaniljarom
  • 100 g vetemjöl
  • 50 g smält choklad
  • 2 äggvitor
  • Topping
  • Florsocker att pudra med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Lägg plommonen i en skål och häll det kokande vattnet över dem. Låt plommonen dra i minst 30 minuter. Mixa sedan plommonen och vattnet i en matberedare eller mixer till en slät smet. Häll upp plommonsmeten i en skål och tillsätt vaniljaromen och mjölet.
    3. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa äggvitorna i en annan skål till fast konsistens och vänd ned dem i plommonsmeten. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten av ugnen i 20-25 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler för att svalna.
    4. Sikta florsocker över muffinsen med en finmaskig sil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben