Plommonmuffins med mandel och choklad

Serverar: 10 portioner

Maffiga muffins med både choklad och mandel som gifter sig fint med plommonens sötma.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 75 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g hackad mörk choklad
  • ½ dl hackad mandel
  • Mandelspån
  • 5 plommon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa socker och ägg pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk. Sikta ner mjöl och bakpulver. Blanda ner mandelmjöl och rör smeten slät. Tillsätt hackad choklad och mandel. Kärna ur och klyfta varje plommon i fyra delar.
    3. Klicka i en matsked smet i formarna och lägg en plommonklyfta i varje form. Fyll till tre fjärdedelar med smet och stick ner en plommonklyfta. Strö över mandelspån.
    4. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben