Plommonmuffins med crumble

Serverar: 12 portioner

Goda muffins med knaprig topping.

Ingredienser

  • 6-8 plommon
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • Crumble
  • 50 g smör
  • 1 dl råsocker
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Börja med crumble. Smält smöret, tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en smulig massa. Ställ åt sidan, gärna i kylskåp.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
    3. Kärna ur och dela plommonen i bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret tillsammans med mjölken. Rör ihop till en jämn smet.
    4. Fyll muffinsformarna med smeten till 3/4. Fördela plommonbitarna i formarna. Strö över crumbeln.
    5. Grädda muffinsen mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben