Plommonpaj med kokos

Serverar: 8-10 portioner

En paj med frasig botten, god kokos och saftiga och söta plommon.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 175 g smör
  • ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 äggvita
  • 2 msk + 1 dl socker
  • 600 g plommon
  • Garnering
  • Kokosflingor
  • Tillbehör
  • Vaniljglass eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 23x23 cm. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Nagga bottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    4. Rör ihop kokos, äggvita och 2 msk socker. Halvera och kärna ur plommonen, skär dem i klyftor. Bred ut kokossmeten på bottnen och lägg på plommonen. Strö över 1 dl socker.
    5. Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 30 minuter. Låt pajen svalna och strö över kokosflingor.
    6. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben