Pocherat lantägg med kantareller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Från Timells skärgårdskök av Melker Andersson

Ingredienser

  • 4 färska lantägg
  • ½ dl ättika
  • Salt
  • 1 l torra fina kantareller
  • 50 g smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen. Stek svampen i en stekpanna med smöret och hackad lök. Salta och peppra.
    2. Knäck äggen i en bunke med ättika och 1 msk vatten, låt stå i ca 5 min så att ”äggen sätter sig
    3. Koka upp vatten i en stor kastrull, salta och ”vispa” vattnet med en träslev. Häll i äggen ett i taget, se till att vattnet sjuder, ej kokar! Pochera ägget i ca 2-3 min. Ta upp ägget med en hålslev och servera med nystekta kantareller. Strö över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben