Polenta med pesto

Serverar: 4 portioner

Det här är en god, läcker och snabblagad ersättning till pasta, ris eller potatis.

Ingredienser

  • 8½ dl kycklingbuljong (glutenfri)
  • 2 dl polentagryn
  • 30 g smör
  • 30 g finriven färsk parmesanost
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • Röd pesto
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen. Tillsätt polentagryn under vispning, fortsätt koka under ständig omrörning, 10-20 minuter. Polentan är klar när den har tjocknat. Ta bort från plattan. Blanda i smör, finriven parmesanost och svartpeppar.
    2. Smöra en form, 20x30 cm, och klä den med bakplåtspapper. Häll i polentan, jämna till. Plasta in och ställ i kylen ca 30 minuter.
    3. Ta fram polentan och dela den i ca 8 bitar. Pensla med olja, grilla eller stek ca 5 minuter på varje sida. Ringla över lite röd pesto och garnera med basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben