Polenta med salami, lök och ost

Serverar: 4 portioner

Polenta med härligt mycket ost, salami och lök i en skön och väldigt god blandning. Denna rätt måste ni pröva!

Ingredienser

  • 150 g salami
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 125 g lagrad ost tex västerbottenost
  • 125 g taleggioost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 3/4 dl snabbpolentagryn
  • ½ tsk salt
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • ½ msk olivolja
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • 3 msk färskriven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skiva salamin och skär den i små bitar. Skär osten i små tärningar.
    2. Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med olivoljan. Tillsätt löken och låt den steka långsamt, tills den mjuknat, utan att den får färg. Lägg sedan i salamibitarna och låt dem fräsa tillsammans med löken ca 1 minut. Ställ kastrullen åt sidan.
    3. Koka upp 7½ dl lättsaltat vatten i en kastrull. Rör ner polentagrynen lite i taget i kastrullen med det kokande lättsaltade vattnet. Sänk värmen och låt koka på svag värme under omrörning 5-10 minuter, enligt förpackningens anvisning.
    4. Rör ner finhackad persilja, parmesanost, olivolja och peppar i kastrullen. Smaka av med salt. Tillsätt sedan osttärningar, salamisås och resten av smöret i den heta polentan. Blanda snabbt och noga.
    5. Strö över riven parmesanost och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben