Polenta med vitlöksfräst spenat med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 7 1/2 dl grönsakbuljong (vatten + fond el tärning)
  • 1 1/2 dl Risenta polenta
  • 300 g champinjoner
  • 750 g färsk spenat eller 2 pkt (à, 250 g) djupfryst bladspenat
  • 3 msk olja
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • Risenta solroskärnor rostade
  • Instruktioner

    Koka upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Vispa ner polentan och låt småkoka ca 6 min. Häll upp polentagröten i en vattensköljd form. Låt kallna. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar. Riv spenatbladen i bitar eller låt bladspenaten halvtina. Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg. Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna. Skär den kalla polentakakan i trekanter. Stek dem i resten av oljan i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Servera polentan med spenat- och champinjonfräset garnerat med solroskärnor, gärna rostade. Tomatsallad är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben