Polentakaka med flädersirap

Serverar: 10 portioner

En läckert saftig och glutenfri kaka med mandel. Servera gärna kakan med färska bär och créme fraiche.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • Saft och rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl polenta
  • Flädersirap
  • 2 msk vit sirap
  • 2 msk koncentrerad flädersaft
  • Garnering
  • Färska bär
  • Skållade sötmandlar
  • Servering
  • Créme fraiche
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 20 cm i diameter.
    2. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Prova med en sticka om den är klar. Låt den kallna.
    3. Rör ihop flädersirapen och skeda den över kakan. Toppa med skållade mandlar och färska bär.
    4. Servera kakan med extra bär och en klick créme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben