Polentakaka med apelsin

Dessa spröda och smöriga kakor med apelsin är en ljuvlig variant av de alltid populära småkakorna. Inte så farligt feta heller.

Ingredienser

  • 250 g mjukt margarin
  • 2 ½ dl florsocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl polenta + 2 msk extra
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Vispa ihop margarin och florsocker med elvisp till en vit och porös smet. Tillsätt ägget och vispa med elvispen till en väl blandad smet.
    2. Tillsätt mjöl, 1 dl polenta, apelsinskal och apelsinsaft och vispa på låg hastighet tills precis blandat.
    3. Skeda upp blandningen i en sprits med en 1 cm tyll och spritsa 42 kakor, på plåten, var och en ca 3 cm i diameter.
    4. Strö 2 msk polenta jämnt över kakorna på plåten. Ställ in i ugnen och grädda cirka 15 minuter tills gyllene. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna helt på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben