Polly chokladkaka

Serverar: 5-7 portioner

Den är jättegod

Ingredienser

  • 1 polly påse
  • 1 st mörk blockchoklad 250g
  • 175 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad tillsammans över ett vattenbad. Vispa ihop ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och därefter mjölet i äggsmeten. Rör tills det blir en slät smet.
    2. Häll sedan ½ - 1 påse polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten. Häll smeten i en smord pajform. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader, ca 40min.
    3. Servera gärna med glass eller grädde.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (3)

    camsme 1 september 2008

    Jag bröade formen med kokkos och hade bara inne den ca 30 min. Super god!

    wiklund73 3 april 2009

    God!

    gunsan41 16 november 2011

    är den som kladdkaka i o m att det ej är bakpulver i den?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben