Pollysockerkaka i långpanna

Serverar: 16-20 portioner

Enkel, snabb och god kaka som går hem hos många. Perfekt till det stora kalaset, eller skär i bitar och frys in, så har du snabbt fixat fika, när oväntade gäster kommer.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3½ dl socker
  • 1½ dl flytande smör & rapsolja
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 5½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 påse Polly, valfri smak, 220g
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd,kokos, hackade nötter eller mandel
  • Instruktioner

    1. Börja med att provsmaka några Polly.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 25x35 minuter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt.
    4. Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda ca 30 minuter i ugnens nedre del. Prova att kakan är klar med en sticka.
    5. Låt svalna och skär i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben