Pollysockerkaka i långpanna
Serverar: 16-20 portioner
Enkel, snabb och god kaka som går hem hos många. Perfekt till det stora kalaset, eller skär i bitar och frys in, så har du snabbt fixat fika, när oväntade gäster kommer.
Ingredienser
4 ägg
3½ dl socker
1½ dl flytande smör & rapsolja
2 dl naturell yoghurt
5½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 påse Polly, valfri smak, 220g
Till formen
Smör
Ströbröd,kokos, hackade nötter eller mandel
Instruktioner
- Börja med att provsmaka några Polly.
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en långpanna, ca 25x35 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smör och yoghurt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner i smeten och blanda försiktigt.
- Häll smeten i formen, strö på 2 nävar Polly och grädda ca 30 minuter i ugnens nedre del. Prova att kakan är klar med en sticka.
- Låt svalna och skär i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)