Polsk kålpudding á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod och mager. Innehåll av endast ca 454 kcal/portion.

Ingredienser

  • Färsen
  • 400 gram mager nötfärs eller blandfärs
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 msk margarin
  • Kåltäcket
  • 400 gram vitkål, i strimlor
  • 1 msk margarin
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk kapris
  • 1 tsk hela kumminfrön
  • 1 kg potatis, till serveringen
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka potatisen.
    2. Blanda köttfärs, kalvfond, mjölk, kryddpeppar och salt i en bunke.
    3. Låt margarinet bli ljusbrunt i en stekpanna. Tryck ut köttfärsen till en tunn kaka i stekpannan. Låt köttfärsen få färg. Vänd med hjälp av ett lock eller en tallrik. Stek köttfärskakan på andra sidan.
    4. Fräs under tiden kålen i margarin i en stor djup stekgryta. Låt kålen få lite färg. Ringla över sirap, tillsätt kapris och kummin. Salta något. Bred sedan kålblandningen över köttfärsen.
    5. Servera med kokt potatis. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben