Pommes Duchesse

detta är en bra potatis rätt, som kan ha till mycket,

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2-3 äggulor (eller fler)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen så att den blir mjuk det är viktikigt att man inte kokar för mycket så all potais stärkelse försvinner ,häll av allt vatten lät den ånga av sig på spisen en stund, vispa in äggulorna ett i sänder ,den ska ha en ganska bra konsistens för att kunna spritsas. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Pommes Duchesse Fastare potatismos med äggula i.
    3. Pommes Williams Panerad med strö bröd och hyvlad mandel.Pommes Duchesse som friteras så att det ser ut som ett litet päron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben