Serverar: 6-8 portioner
Jag brukade använda mer grädde, men det är en smaksak . Beräknade alltid tiden själv till steken ca 1,5 - 2 timmar. Så gott men tyvärr så tål jag inte denna delikatess längre pga min matallergi.
Stick en termometer i köttet så att spetsen hamnar i mitten och röret är dolt Koka upp vinbärssaft, porter och soja Tillsätt lök och enbär plus buljongtärningar Lägg ned köttet och sjud sakta under lock till termometern visar 75 grader Ta kastrullen från värmen Sätt den på ett "kallt" underlag t ex den rostfria diskbänken Låt steken stå i skyn under lock i 15-20 minuter Tag upp steken, sila skyn och vispa med vispgrädde och vetemjöl Koka i 5 minuter Smaka av såsen och severa den till det uppskurna köttet
Öl i mat
Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...
gud vad gott det blev. jag tog lite extra grädde som du hade skrivigt.
Det receptet har jag också =) Kan bara skriva under på att det är ett kanonrecept. Jag använder också mer grädde i min sås. Har just nu porterstek i en kastrull. Supergott, längtar.