Porterstek

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Mat ska vara enkelt och gott! Det här är enkelt. Och super gott! Även om det ska stå på spisen ett bra tag behöver man inte tänka så mycket på maten under tillagningen.

Ingredienser

  • 1½ kg nöttkött, Stek eller grytbitar
  • 1 flaska porter
  • 1 dl svartvinbärssaft
  • 1 dl soja
  • 1 tsk timjan
  • 10 st krossade enbär
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 st köttbuljongtärningar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor gul lök
  • Instruktioner

    1. Häll porter, svartvinbärssaft, soja och buljongtärningarna i en gryta. Pressa i vitlöksklyftorna. Dela löken i mindre bitar och lägg även det i grytan.
    2. Lägg nu i steken eller om du hellre vill ha en gryta, grytbitarna i lagom storlek.
    3. Koka upp allt sammans och låt sjuda i ca 1½ - 2 timmar tills köttet är mört.
    4. Servera med kokt potatis eller ris, sallad och svartvinbärsgele. Har du gjort stek är pressgurka och syltlök gott till.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (1)

    enAnnan 10 juni 2008

    Jag håller med om att det var supergott! De andra två som åt säger samma sak. Detta kommer att ätas igen. Vi åt med potatis, broccoli och inlagd gurka. Idag blev det stek, vi ska prova grytbitar också. Nu längtar jag till lunchen imorgon :)

    Relaterade Artiklar

    Öl i mat
    Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben