Koka upp portereller öl, saft, soja, buljongtärningar,kryddor samt lök och skivad morot i en kastrull som kommer att rymma köttet.
Torka av köttstycket och lägg det i grytan.
Det är bra om köttstycket får ligga trångt och kokspadet åtminstone når halvvägs upp på köttet.
Koka sedan i 30 minuter under lock. Vänd det och stick ned en kötttermometer mitt i köttet. Koka alla ingredienser tills köttets innertemperatur är 72 grader.
Låt gärna köttet ligga kvar i spadet i 15–20 minuter.
Sila av kokspadet och mät det. Späd med vatten till 7 dl.
Vispa ut mjölet i ungefär hälften av grädden till en slät smet.
Häll spadet, mjölredningen och grädden i en kastrull och koka upp under omrörning och låt puttra några minuter.
Servera köttet i tunna skivor med såsen, kokt potatis samt kokta morötter, haricots verts eller andra favoritgrönsaker.
Mkt gott recept!
Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;)
Köttet vi hade var en rådjursstek = mums!
Såsen blev gudomlig!
Crille6831 januari 2010
Mkt gott recept!
Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;)
Köttet vi hade var en rådjursstek = mums!
Såsen blev gudomlig!
monicadanell25 december 2011
Tack för ett super god porterstek
och såsen var så god
kommer att göra den igen
5 solklara poäng från mej
monica
Relaterade Artiklar
Öl i mat
Öl i mat!Jodå, visst kan man laga underbar mat med öl i! En god ale el...
Mkt gott recept! Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;) Köttet vi hade var en rådjursstek = mums! Såsen blev gudomlig!
Mkt gott recept! Vi skippade enbären då en i familjen inte gillar dessa men jag tror att det vore gott... ;) Köttet vi hade var en rådjursstek = mums! Såsen blev gudomlig!
Tack för ett super god porterstek och såsen var så god kommer att göra den igen 5 solklara poäng från mej monica