Portofinos olivröra

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 15 minuter

En älskad olivröra jag serverat gästerna på Portofino det senaste året. Hungriga gäster får tillbaka färgen i ansiktet och leendet på läpparna när de i väntan på maten serveras denna trevliga och färgglada bjudröra. Görs med fördel i en mixer.

Ingredienser

  • 1 burk à 180 g gröna urkärnade oliver
  • 1 burk à 180 g svarta urkärnade oliver
  • 100-150 g soltorkad tomat
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • ½ - 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk vitpeppar
  • ½ - 1 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Mixa allt utom de 2 sista i en mixer. Tillsätt vitpeppar och olivolja och rör det till en smidig röra. Salt behövs ej, då oliverna är ganska salta.
    2. Serveras med vitt bröd, gärna focaccia. (Focaccia är lätt att göra, det brukar finnas enkla recept på dinkelmjölpaketen t ex)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Miaria 25 april 2010

    Det här låter smarrigt. När jag mar yngre var det det värsta jag visste nu älskar jag dem. Ska testa det till helgen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben