Serverar: 10-15 portioner
En älskad olivröra jag serverat gästerna på Portofino det senaste året. Hungriga gäster får tillbaka färgen i ansiktet och leendet på läpparna när de i väntan på maten serveras denna trevliga och färgglada bjudröra.
Görs med fördel i en mixer.
Ingredienser
1 burk à 180 g gröna urkärnade oliver
1 burk à 180 g svarta urkärnade oliver
100-150 g soltorkad tomat
3-4 vitlöksklyftor
½ - 1 kruka färsk koriander
1 tsk vitpeppar
½ - 1 dl olivolja
Instruktioner
- Mixa allt utom de 2 sista i en mixer. Tillsätt vitpeppar och olivolja och rör det till en smidig röra. Salt behövs ej, då oliverna är ganska salta.
- Serveras med vitt bröd, gärna focaccia. (Focaccia är lätt att göra, det brukar finnas enkla recept på dinkelmjölpaketen t ex)
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här låter smarrigt. När jag mar yngre var det det värsta jag visste nu älskar jag dem. Ska testa det till helgen.