Potatis cheesecake

Serverar: 8 portioner

Ett gott tillbehör som passar till det mesta.

Ingredienser

  • 700 g kokt potatis
  • 400 g philadelphiaost naturell
  • 4 ägg
  • 2 dl crème fraiche, 34%
  • 250 -300 g riven västerbottensost eller grevéost
  • 2-3 dl salladslök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 200 g färskost med gräslök
  • Röd paprika
  • Instruktioner

    Koka potatisen och låt den svalna. Därefter skalas och skivas den. Riv osten och skiva salladslöken i tunna skivor. Blanda ihop resterande ingredienser (utom salt och peppar) Varva i en rund form med avtagbar kant. Salt och peppra mellan varven. Gräddas i nedre delen av ugnen ca 40- 50 min i 175 grader. Garnering: Strax före servering spritsas färskosten över cheesecaken och strimlor av röd paprika läggs på.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    MosterNettan 3 oktober 2009

    Låter ur-gott... ska testas snarast... Gillar du Västerbottenost, kan du testa mitt recept på Västerbottenpotatis. Jag har tyvärr inte lärt mig länka, så du får väl söka om du är intresserad. Ha en härlig lördag! Nettan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben