Potatis - Gräddstuvad potatis
Vanligtvis görs stuvad potatis genom att skära ned kalla kokta potatisar i en vit grundsås, tillsätta dill eller persilja.
Denna rätt är en lyxvariant som med fördel serveras till t.ex färskrökt- eller rimmad lax.
Ingredienser
1 kg potatis
6 dl grädde
1 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1½ tsk salt
½ tsk timjan
1½ dl persilja eller dill, hackad
Instruktioner
- Skala sköj av potatisen. Skär den i cm-stora tärningar men skölj inte potatisen efter den är skuren, stärkelsen skall vara kvar.
Lägg tärningarna i en rymlig kastrull, fyll på med grädden och mjölken och tillsätt salt och kryddor.
- Koka upp potatisen och låt sjuda 10-15 minuter tills potatisen känns färdig och grädden tjocknat till en krämig stuvning.
Rör i grytan under koktiden med en tvärformad träslev så att det in vidbränns.
Smaka av potatisen och tillsätt dillen eller persiljan.
- Servera till lax eller varför inte isterband.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Lyxvariant som gör gott åt lilla magen, he he. Tack o 5P.