Potatis - Gräddstuvad potatis

Serverar: 6 portioner

Vanligtvis görs stuvad potatis genom att skära ned kalla kokta potatisar i en vit grundsås, tillsätta dill eller persilja. Denna rätt är en lyxvariant som med fördel serveras till t.ex färskrökt- eller rimmad lax.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 6 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk timjan
  • 1½ dl persilja eller dill, hackad
  • Instruktioner

    1. Skala sköj av potatisen. Skär den i cm-stora tärningar men skölj inte potatisen efter den är skuren, stärkelsen skall vara kvar. Lägg tärningarna i en rymlig kastrull, fyll på med grädden och mjölken och tillsätt salt och kryddor.
    2. Koka upp potatisen och låt sjuda 10-15 minuter tills potatisen känns färdig och grädden tjocknat till en krämig stuvning. Rör i grytan under koktiden med en tvärformad träslev så att det in vidbränns. Smaka av potatisen och tillsätt dillen eller persiljan.
    3. Servera till lax eller varför inte isterband.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 19 oktober 2009

    Lyxvariant som gör gott åt lilla magen, he he. Tack o 5P.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben