Potatis & köttfärssoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Snabb och lättlagad soppa

Ingredienser

  • 400 g potatis, skalad och skivad
  • 1 purjolök skivad
  • 250 g palsternacka skivad
  • 6 dl buljong
  • 50 g smör
  • 1 msk persilja finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • Köttfärs, stekt (att lägga i eller servera bredvid)
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad eller pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs potatis, purjolök och vitlök i smöret i en kastrull. Tillsätt buljongen och koka sakta i 10-15 minuter. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar eller andra kryddor. Toppa med den stekta köttfärsen och persiljan.
    2. Gott med färskt bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anne-Cathrine 20 februari 2009

    ett av mina recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben