Potatis Maroc med gurksallad

Denna ungspotatis är väldigt saftig, om man gör den utan korv och gurksallad passar den utmärkt att servera till kött av alla sorter

Ingredienser

  • 1 ½ kg kokt potatis (av mjölig sort)
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk koriander
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin + extra till garnering
  • Flingsalt
  • 1 msk honung
  • 3 msk olivolja
  • 1 pkt (200 g) fetaost
  • 1 gurka
  • 1 tsk spiskummin
  • Flingsalt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Smula sönder den kokta potatisen i stora bitar, i en ugnsfast form. Strö över kryddor och fetaost i smulor. Ringla över honung och olja. Rosta potatisen i 200 grader i 15 minuter
    2. Skala och skiva gurkan i tjocka skivor. Strö över kryddor och ringla över vinäger och olja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben