Potatis med örtvinägrett

Serverar: 6 portioner

Denna sallad är perfekt om du vill ha en rätt med färg och elegans. Den fräscha vinägretten passar bra till de mjälla nypotatisarna.

Ingredienser

  • 400 g små nypotatis
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 20 cocktailtomater
  • 1 röd lök
  • 10 basilikablad, fint strimlade
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • Örtvinägrett
  • 1 msk fint strimlad mynta
  • 2 tsk hackad, färsk timjan
  • 2 tsk hackad, färsk oregano
  • 2 tsk avrunnen kapris
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen väl. Dela stora potatisar i munsstora bitar. Koka upp rikligt med vatten tillsammans med buljongtärningen. Lägg i potatisen och koka den i ca 10 minuter eller tills den precis har blivit mjuk. Låt potatisen rinna av. Låt den svalna något.
    2. Strimla paprikan. Halvera cocktailtomaterna. Skär löken i tunna klyftor. Lägg potatisen i en skål tillsammans med paprika, tomater, lök, basilika och peppar. Blanda väl.
    3. Lägg mynta, timjan, oregano, kapris, vinäger och olja i en burk med skruvlock. Sätt på locket och skaka burken tills dressingen är blandad.
    4. Häll dressingen över salladen och vänd runt så att allt blandas väl. Förvara i kylen tills potatisarna är kalla och smakerna väl blandade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben