Potatis med salsafyllning
Läckra potatisklyftor med skal är ett perfekt snack att bjuda på, speciellt när de fylls med bacon, gräddfil och kryddig salsa.
Ingredienser
4 bakpotatisar à ca 225 g, väl skrubbade
1 msk smör
Salt
6 skivor bacon
2 dl gräddfil
3 salladslökar, finhackade
½ krm svartpeppar
2 dl riven ost
2 dl mexikansk salsa
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Stick hål i potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in potatisarna med smör och 1 krm salt och ugnsbaka 45-50 minuter tills de är mjuka. Låt svalna. Skär dem i klyftor och lägg tillbaka dem i formen.
- Stek baconet tre-fyra minuter tills det är knaprigt. Låt svalna något och smula ner det i en skål. Höj temperaturen på ugnen till 220 grader.
- Gröp ur övre delen av potatisklyftorna, lämna kvar cirka 2 cm. Släng den bortskurna potatisen eller använd den till något annat.
- Blanda gräddfil och lök med baconet och smaka av med salt och peppar. Fördela krämen ovanpå potatisarna och strö över ost. Gratinera i ugnen sex-åtta minuter tills osten är gyllene och har smält. Portionera upp salsan på toppen av varje potatisklyfta och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)