Potatis med salsafyllning

Serverar: 4 portioner

Läckra potatisklyftor med skal är ett perfekt snack att bjuda på, speciellt när de fylls med bacon, gräddfil och kryddig salsa.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar à ca 225 g, väl skrubbade
  • 1 msk smör
  • Salt
  • 6 skivor bacon
  • 2 dl gräddfil
  • 3 salladslökar, finhackade
  • ½ krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl mexikansk salsa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Stick hål i potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in potatisarna med smör och 1 krm salt och ugnsbaka 45-50 minuter tills de är mjuka. Låt svalna. Skär dem i klyftor och lägg tillbaka dem i formen.
    2. Stek baconet tre-fyra minuter tills det är knaprigt. Låt svalna något och smula ner det i en skål. Höj temperaturen på ugnen till 220 grader.
    3. Gröp ur övre delen av potatisklyftorna, lämna kvar cirka 2 cm. Släng den bortskurna potatisen eller använd den till något annat.
    4. Blanda gräddfil och lök med baconet och smaka av med salt och peppar. Fördela krämen ovanpå potatisarna och strö över ost. Gratinera i ugnen sex-åtta minuter tills osten är gyllene och har smält. Portionera upp salsan på toppen av varje potatisklyfta och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben