Potatis- och äggkräm med kantareller och renkött

Serverar: 4 portioner

En krämig potatis- och äggröra blir extra god med salt rengött och härliga trattisar!

Ingredienser

  • 10 ägg
  • 2 dl grädde
  • 400 g skalad kokt potatis
  • 20 g färsk dragon
  • 2 tomater
  • 600 g trattkantareller
  • 300 g varmrökt renkött
  • 20 g smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ägg och grädde, smaka av med salt. Pressa i potatisen i äggblandningen. Stek kantarellerna i smör med salt och peppar.
    2. Värm äggblandningen i en kastrull på mellanvärme och arbeta med en slickepott tills äggen börjar tjockna, dra då från värmen och arbeta vidare med slickepotten så äggröran inte bränner.
    3. Lägg sedan upp potatis- och äggkrämen på en tallrik, fördela svampen över och skär det rökta renköttet tunt över.
    4. Dela tomaterna och hacka dragon som fördelas på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben