Potatis- och äppelsoppa med kokosmjölk

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett spontant påhitt av hemmavaror som blev fräscht och gott. Veganskt.

Ingredienser

  • 8 små eller 4 större potatisar
  • ½ -1 äpple, gärna friskt och syrligt
  • 1 stjälk av purjolök
  • ½ burk kokosmjölk (ca 200 g)
  • 1 l grönsaksbuljong
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ingefära
  • Ev. sojayoghurt, crème fraîche/turkisk yoghurt och nötter
  • Instruktioner

    1. Skiva potatis, äpple och purjolök och bryn i kastrull. Tillsätt buljong och låt koka i ca 15 min eller tills potatisen börjar kännas mjuk. Tillsätt kokosmjölken, låt koka lite till. Mixa soppan slät. Krydda efter tycke.
    2. Servera med en klick naturell sojayoghurt (alt crème fraîche eller turkisk yoghurt för icke-veganer). Jag hade även lite salta cashewnötter i för tuggmotstånd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben