Potatis- och äppelsoppa med skinka

Serverar: 8 portioner

Låter underbart. SKUMMANDE. En skvätt cider som slås i vid servering är hemligheten bakom den festligt skummande soppan. Har ej prövat men ska göra det.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g potatis
  • 2+1 äpple
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 flaska, 33 cl torr cider
  • 8 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 75 g parmaskinka
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och kärna ur och skär två av äpplena i tärningar. Fräs lök, potatis och äpple i smör utan att det får färg. Späd med 1½ dl av cidern, vatten och buljongtärning. Koka soppan i ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och smaka av med timjan, salt och peppar. Bred ut skinkan på plåt med bakpapper och baka i 225 grader tills skivorna är knapriga. Kärna ur, tärna och stek äpplet i smör. Slå i resten av cidern i soppan och servera med parmachipsen i bitar och stekt äppeltärningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben