Potatis- och chèvrepaj med nötter

Serverar: 6 portioner

En smakrik paj!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjölk
  • Fyllning
  • ca 500 g färsk potatis, borstad
  • 2 - 3 salladslökar (200 g)
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 3 - 4 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 150 - 200 g chèvre, i skivor
  • 3 msk rostade solroskärnor eller pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finfördela fettet i mjölet och bakpulvret till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den tunt i en pajform (ca 26 cm i diameter). Sätt formen i kylen ca 15 minuter.
    3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och svalna något och skär dem sedan i skivor. Skiva salladslökarna tunt.
    4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Varva blandningen med potatis och lök i formen. Täck med ostskivorna (ostkanterna kan vara kvar), strö över nötter eller kärnor. Grädda i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat, 25-35 minuter.
    5. Servera pajen varm eller kall med sallad. Den är också god till grillat kött och rökt lax.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben