Potatis- och färsgratäng

Serverar: 4 portioner

Jättegod och ganska snabb rätt, eftersom den är gjord på kokt potatis

Ingredienser

  • 3/4 kg potatis
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl gräddfil
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen med skal och låt den svalna. Skalas och skivas. Lägg i smord ugnsform.
    2. Bryn köttfärsen och tillsätt vitlök, timjan, salt, peppar och de passerade tomaterna. Låt puttra samman några min. Häll sen färsröran på potatisen
    3. Blanda gräddfil och nästan all ost. Bred blandningen över färsen. Strö resten av osten över.
    4. Gratinera i 200* ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben