Potatis och Kalkonomelett

Serverar: 1 portioner

Näringsinnehåll per portion: 453 kcal 49g protein 44g kolhydrater 9g fett

Ingredienser

  • 200 g Potatis, kokt skalad
  • 60 g Skivad kalkon
  • 1 ägg
  • 5 äggvitor
  • 1 dl lättmjölk
  • ¼ röd paprika
  • ¼ grön paprika
  • salt
  • peppar
  • oljespray
  • Instruktioner

    1. Skär potatisen, paprikan och kalkonen i mindre bitar.
    2. Knäck äggen i en bunke och vispa samman med mjölk, salt och peppar.
    3. Rör därefter ned potatis, kalkon och paprika omelettsmeten.
    4. Spraya lite oljespay i en teflonpanna och häll i omelettsmeten.
    5. Stek på låg värme i 5-10 minuter tills smeten stelnat lite. Vänd omeletten och stek yttligare 5 minuter tills den fått färg på båda sidorna och blivit fast i konsistensen.
    6. Serveringsförslag: Grön sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben