Potatis och kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En mycket enkel och god gratäng.

Ingredienser

  • 800g Potatis, mjölig sort
  • 1 Gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • 1 Tsk Persilliade
  • 400g tomater, passerade
  • Ca 350g kassler
  • 2 dl lagrad riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Varva den i en ugns säker form med lök o vitlök. Salta med örtsalt och krydda med peppar o persillade. 2. Häll de passerade tomaterna över potatisen. Tillaga gratängen i nedersta delen av ugn, ca 45 min. Tills potatisen är mjuk. 3. Skär kasslern i 1/2 cm tjocka skivor och lägg ovanpå gratängen. Strö över osten och gratinera högst upp i ugnen ca 10 min. Servera en god sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben