Potatis- och kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Bra och gott med allt i ett.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 8-10 medlstora potatisar, ca 750 g
  • ½ purjolök ca 250 g
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl riven ost t ex prästost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i strimlor. Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken. Koka potatis och porjolök i mjölken i 10 minuter. Rör ner ost och kryddor. Blanda kasslern med potatis och pujolöksblandningen i en smord form. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med råkost och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben