Potatis- och morotsbiffar

Serverar: 2 portioner

Praktiska och goda biffar som du snabbt svänger ihop. Servera som de är eller i stora tortillabröd. Mums!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 200 g riven potatis
  • 1 riven morot
  • 1 dl majskorn
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ strimlad purjolök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ msk olja
  • Sås
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Servering
  • Eventuellt 2 tortillabröd
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Separera äggen och blanda gulorna med riven potatis och morot. Spara äggvitorna. Strimla den gröna delen av purjolöken. Rör ner majskorn, vetemjöl och strimlad purjolök i blandningen. Krydda med salt och peppar.
    2. Vispa äggvitorna styva och vänd ner dem i smeten. Värm en stekpanna med olja. Klicka ut hälften av smeten och stek biffarna på medelvärme ca 5 minuter per sida. Upprepa med resten av smeten.
    3. Riv en vitlöksklyfta och blanda ner i matyoghurten. Krydda med salt och peppar.
    4. Gör en grönsallad och fyll eventuellt tortillabröden med sallad, biffar och sås.
    5. Hugg in!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben