Potatis och purjosallad

Serverar: 8-10 portioner

En god potatissallad med mycket grönt har sin givna plats på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 ½ kg potatis
  • 2 purjolökar
  • 1 burk röda linser, 425 g
  • 200 g sockerärter
  • 6 rädisor
  • 1 röd lök
  • 2 advokador
  • ½ dl finhackad gräslök
  • Dressing
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk senap
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen. Skala den medan den fortfarande är varm och skär i 1 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjon i tunna ringar. Blanda potatis och purjo i en stor skål.
    2. Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över den varma potatisen. Låt dra några timmar.
    3. Låt linserna rinna av. Förväll hastigt sockerärterna i lättsaltat vatten. Skölj, ansa och halvera rädisorna. Skala och skiva löken tunnt. Skala och och grovhacka advokadon. Vänd ner allt i salladskålen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annis70 27 april 2011

    Det lät som en sallad i min smak,den måste provas ;))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben