Potatis- och rotfruktsgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God som den är. Brukar äta den tillsammans med bräckt kassler.

Ingredienser

  • 600 g potatismos (om gjord av pulver ca 3 port.)
  • ½ dl riven ost
  • 1-2 msk matfett
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morötter
  • 1 röd lök
  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • ½ tsk timjan
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 dl vatten
  • 2 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda moset med osten. Smörj en ugnsfast form. Bred ut moset likt ett pajskal så att det kommer upp på kanterna.
    2. Skala palsternackorna och morötterna och skär i slantar. Hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett till de fått fin färg. Salta och peppra.
    3. Tillsätt buljongtärningen och vattnet. Sjud under lock i ett par minuter och sedan utan lock tills nästan alla vätska kokat bort.
    4. Fyll mosformen med grönsakerna och fördela ströbrödet över.
    5. Gratinera i ca 10 minuter. Serveras med kassler om man så vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben