Potatis och rucolapatè

Serverar: 6 portioner

Gott på buffèbordet

Ingredienser

  • 300 g färsk rucolasallad
  • 6 skivor salladslökar
  • 1 kg potatis, mjölig sort
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk muskotnöt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 msk pesto
  • 2 msk smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    Täck botten på en avlång smord form, 1,5 liter med bakplåtspapper. Hetta upp smör, fräs sallad och lök snabbt. Skiva potatisen tunt. Vispa ihop ägg, grädde, riven ost, kryddor och pesto. Blanda ner sallad, lök och potatis. Häll i formen, grädda ca 1 timme 15 minuter på 175 graders ugnsvärme. Låt patèn kallna, vänd upp den på serveringsfatet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben