Potatis- och sparrissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Eftersom jag verkligen gillar kombinationen potatis, sparris och parmesanost lika mycket som jag gillar potatissallader som inte är så "geggiga" så kommer här ytterligare en variant.

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis
  • ½ dl olivolja
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 225 g grön sparris
  • 1 kruka basilika
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor. Lägg i en långpanna och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnens övre del ca 20 min, tills den börjar mjukna. Bryt av den nedersta delen på sparrisarna och skär resten i 3 cm långa bitar. Lägg ovanpå potatisen och ställ in i ugnen ytterligare 5 min. Hacka basilikan och blanda med citronskal och - saft. Vänd ner i potatissalladen. Lägg upp på serveringsfat och strö över parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben