Potatis och svampgratäng

Serverar: 4-6 portioner

En mycket god variant av en vanlig fransk potatisgratäng

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 200 g blandad svamp t ex. champinjoner och ostronskivling
  • 4 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl riven ost, typ Västerbotten
  • Några nypor torkad timjan
  • 3-4 dl grädde
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i tunna skivor och spola bort det mesta av stärkelsen i kallt vatten. Låt rinna av.
    2. Ansa och skär svampen i bitar. Stek i litet smör tills fukten kokat in och svampen fått lite färg
    3. Smöra en ugnsform ordentligt och varva potatis och svamp. Strö salt,peppar, riven ost, vitlökshack och torkad timjan mellan varven. Häll på grädden och strö lite ströbröd över och klicka på smör.
    4. Grädda i 180 grader, 50-60 minuter.Känn med sticka att potatisen är mjuk

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 1 september 2008

    Jättegott!! Verkligen en trevlig gratäng.Det får bli fler gånger! Tack!/Bodil

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben