Potatis och tomatgratäng

Serverar: 4 portioner

lite annorlunda

Ingredienser

  • 6 stora potatisar
  • 4 stora tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • ½ dl olivolja
  • ¼ tsk torkad oregano
  • salt och peppar
  • 3 msk basilika
  • Instruktioner

    Skala potatisen och skär den i ett par mm tunna skivor. Skär tomaterna i ½ cm tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Smörj en gratängform med lite olja. Lägg den finhackade löken i botten på formen och varva potatis, tomatskivor och finhackad vitlök ovanpå Krydda med oregano, salt och peppar och ringla över olivoljan. Grädda formen i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter i 200 grader. Strö över hackad färsk basilika och servera gratängen till grillat kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben