Potatis på rosmarinspett

Serverar: 4 portioner

Det här är ett dekorativt och annorlunda sätt att servera potatis. Doften av färsk rosmarin är underbar!

Ingredienser

  • 12 färskpotatisar
  • 4 långa rosmarinkvistar, ca 12 cm
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, lägg i potatisarna och koka dem 10 minuter tills de börjar bli mjuka. Låt potatisarna rinna av och svalna lätt.
    2. Ta av rosmarinbladen från kvistarna, lämna bladen på toppen av kvisten. Hacka 1 msk av bladen och lägg åt sidan. Gör hål i potatisarna med ett grillspett av trä. Trä tre potatisar på varje rosmarinkvist.
    3. Lägg rosmarin- och potatisspetten på en plåt. Blanda vitlök, olivolja och de hackade rosmarinbladen i en skål och pensla potatisarna med blandningen. Stek potatisen i ugnen 15-20 minuter tills gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben