Potatis som i Ligurien

Serverar: 4 portioner

Ligurien, som ligger i norra Italien, har landets mildaste klimat och där använder man gärna rikligt med färska örtkryddor i maten. Potatisen är lika förträfflig till fisk som till kyckling och kötträtter.

Ingredienser

  • 10-12 st potatisar
  • ½ 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 2 kvistar salvia
  • 2 kvistar rosmarin eller timjan
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 12 st svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Tvätta potatisen och skär den i bitar.
    3. Lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan. Tillaga potatisen i ugnen i 25–30 minuter.
    4. Strö på salt och lägg på några kvistar salvia, rosmarin eller timjan och låt den stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
    5. Rosta gärna pinjenötterna i en torr stekpanna några minuter tills de fått färg och strö över dem och oliverna före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben