Ligurien, som ligger i norra Italien, har landets mildaste klimat och där använder man gärna rikligt med färska örtkryddor i maten. Potatisen är lika förträfflig till fisk som till kyckling och kötträtter.
Ingredienser
10-12 st potatisar
½ 1 msk olivolja
1 tsk salt, gärna flingsalt
2 kvistar salvia
2 kvistar rosmarin eller timjan
½ dl rostade pinjenötter
12 st svarta oliver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Tvätta potatisen och skär den i bitar.
- Lägg den i en ugnssäker form eller på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivoljan. Tillaga potatisen i ugnen i 25–30 minuter.
- Strö på salt och lägg på några kvistar salvia, rosmarin eller timjan och låt den stå i ugnen i ytterligare 5 minuter.
- Rosta gärna pinjenötterna i en torr stekpanna några minuter tills de fått färg och strö över dem och oliverna före serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)