Potatisbakelse med svampfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott till kött!

Ingredienser

  • 200 g färsk svamp t.ex champinjoner, ostronskivlig el shitakesvamp
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ gul lök
  • 250 g mjölig potatis t.ex King Edward
  • 1 msk smör
  • 1-2 tsk salt
  • 150 g smördeg, fryst el färsk
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Skär svampen i bitar, finhacka lök och vitlök. Skala och riv potatisen grovt.
    2. Värm en stekpanna till högsta temperatur, häll i olivolja och smör. Stek svampen tills den får en gyllene yta, tillsätt potatis, lök och salt. Sänk värmen och stek tills potatisen är genommjuk och börjar bli klistrig. Kyl svamppotatisen och sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut smördegen till en platta cirka 15 x 20 cm. Lägg ut ett jämt lager av den kalla svamppotatisen över hela degen och rulla ihop på längden som en rulltårta. Vik in kanterna.
    4. Pensla rullen med ägg och lägg på en plåt med bakpapper. Ugnsbaka i cirka 30 minuter tills den fått fin färg. Kyl ned potatisbakelsen. Hit kan förberedas!
    5. Inför servering: Skiva potatisbakelsen i fyra tjocka skivor. Värm den i 200 grader ugn på plåt med bakpapper cirka 20 minuter.
    6. Servera gärna denna bakelse med blomkålspuré och Rosmarin- och honungsstekta kalvfilémedaljonger!

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben