Potatisbiffar med mynta

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk rätt. Vill man ha en hetare biff kan man tillsätta ett par teskedar chilipeppar.

Ingredienser

  • ½ kilo potatis
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk olja
  • Tillbehör
  • Rivna morötter
  • Rårörda lingon
  • Matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk ca 10 minuter om bitarna är ganska små. Hacka under tiden löken fint.
    2. Blanda den hackade löken med citronjuice, mynta och salt. Mosa den färdigkokta potatisen och tillsätt chilipulver, kummin och koriander.
    3. Dela moset i 8 bitar. Tulla varje bit till en boll, gör en fördjupning och peta i lite av mynta och lökblandningen. Täpp till öppningen och platta ut moset till en biff.
    4. Häll olja i en stekpanna, vänta tills pannan blivit varm, stek sedan biffarna ett par minuter per sida.
    5. Servera biffarna med rårörda lingon, rivna morötter och en klick matlagningsyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben