Potatisbröd

Serverar: 20 portioner

Vad är väl ljuvligare än en skiva nybakat, varmt bröd där smöret smälter? Prova det här goda matbrödet som blir extra mustigt och näringsrikt med råriven potatis.

Ingredienser

  • Olja till formen
  • 2 stora potatisar, 300 g, skalade, grovrivna
  • 4 dl vetemjöl special
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 50 g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • Instruktioner

    1. Ta fram en form som är ca 23 cm lång och smörj den med olja. Blanda potatis, vetemjöl, grahamsmjöl och salt väl i en skål. Tillsätt honung.
    2. Slå vattnet i en bunke och smula ner jästen i vattnet. Häll vätskan i skålen med de torra ingredienserna, blanda och knåda snabbt ihop degen. Lägg degen i en oljad skål och låt jäsa på varm plats i en timma.
    3. Knåda degen väl cirka fem minuter och forma den till en avlång limpa. Lägg degen i formen och låt jäsa 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Grädda brödet i ugnen 35-40 minuter tills det är gyllene. Låt svalna i formen fem minuter och stjälp sedan upp på ett galler. Servera brödet ljummet eller låt det svalna helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben