Potatisbröd

Bakas i långpannan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 275 g (4 st) riven, kokt potatis
  • 2 tsk salt
  • ½ msk stött kummin
  • ½ msk stött fänkål
  • ca 1,6 l ljust lantbrödsmjöl
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Häll i vattnet (37 grader) och rör om tills jästen löser sig. Tillsätt potatis, salt, kummin, fänkål och större delen av mjölet. Spar 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 45 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rektangulär kaka 30x40 cm och lägg den i en smord långpanna. Sporra eller skär kakan i 18 bitar. Strö ev över lite mjöl och låt jäsa i 30 minuter, eller tills degen ser lätt och porös ut. Grädda i 225 grader i 15-20 minuter mitt i ugnen. Låt bröden kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben