Potatisbröd

Serverar: 2 portioner

Tid: 50 minuter

Fungerar utmärkt att skiva och frysa in. Har faktiskt inte provat än, men det verkade lite kul, ngn som har lust??

Ingredienser

  • 1 msk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2,5 dl råg, krossad
  • 2 dl potatis(ar), kokt, avsvalnad, riven
  • 1,5 dl vetegroddar
  • 2,5 dl vete, krossad
  • 1 dl kruskakli
  • 1 dl linfrö, krossade
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,5 msk kummin, malen
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 l lättyoghurt, mild
  • rapsolja, att smörja formarna med
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
    2. 2. Blanda samtliga torra ingredienser. Rör sedan ner yoghurt och riven kall potatis till en jämn smet/deg. När man bakar på dinkel blir degen kladdig. Det ska den vara, då blir brödet saftigt. Blanda inte ner mer än receptet anger.
    3. 3. Smörj formarna med rapsolja.
    4. 4. Fördela smeten i de två formarna och grädda längst ner i ugnen i ca 1 1/2 timme.
    5. 5. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben