Potatisbullar

Serverar: 28 portioner

Ett mycket gott och mustigt. Blir inte torrt.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 4 1/2 dl kallt vatten
  • 1/2 dl solrosolja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 3 potatis kalade, rårivna
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetekli
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl till utbakning
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Vallmofrö
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Blanda söndersmulad jäst, vatten, olja, salt, socker och de rivna potatisarna i en bunke och rör tills jästen har löst sig. Rör i grahamsmjöl, kli och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Låt jäsa övertäckt över natten, eller ca 10 timmar i rumstemperatur. Dag 2: Blanda i det finrivna apelsinskalet. Knåda in lite mer mjöl så att degen blir hanterlig. Dela degen i lagom många bitar och forma bullar. Lägg dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
    3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över rikligt med vallmofrö.
    4. Grädda i 250° ugnsvärme i mitten av ugnen i ca 12 minuter eller tills bullarna har fått en gyllne färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben