Potatisbullar med nyponsmak

Serverar: 16 portioner

Pofiber gör att brödet blir saftigare och håller ihop bättre. Glutenfritt och mjölkfritt.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl nyponsoppa
  • 1 tsk salt
  • 1 dl pofiber
  • 8 dl grov gluten och mjölkfri mjölmix
  • Rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke, värm nyponsoppan till fingervärme, häll över jästen och rör tills jästen löst sig.
    2. Blanda ner de övriga ingredienserna och arbeta degen ordentligt. Låt jäsa i 45-60 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Arbeta ihop degen och ta upp den på mjölat bakbord.
    5. Forma till en längd och dela i 16 bitar. lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
    6. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med olja.
    7. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben